[Park nad Kanałem] Nocne podświetlenie

[Park nad Kanałem] Nocne podświetlenie

W kwietniu pierwsi mieszkańcy odbiorą klucze do mieszkań w budynku Park nad Kanałem. Wykonawca inwestycji prowadzi ostatnie prace wykończeniowe.

Park nad Kanałem to czwarta bydgoska inwestycja Grupy Deweloperskiej Pres. Firma działa od kilkunastu lat na rynku bydgoskim i toruńskim, swoją pierwszą inwestycję zrealizowała na Glinkach. Pokazywana dzisiaj inwestycja powstaje przy Starym Kanale Bydgoskim. Przyszli mieszkańcy będą mieli park dosłownie na wyciągnięcie ręki.

Park nad Kanałem Bydgoskim to jeden z najbardziej urokliwych terenów zielonych w mieście. Mimo to nie jest zatłoczony, bez problemu można tutaj odpocząć. Miejsce może się spodobać o każdej porze roku, choć najlepiej prezentuje się w trakcie złotej polskiej jesieni. Pokazywana dzisiaj inwestycja wzięła swoją nazwę właśnie od pobliskiego parku.

Inwestycja

Inwestycja Park nad Kanałem to jeden budynek wielorodzinny, w którym w którym powstaje 127 mieszkań i apartamentów o powierzchni od 29 do 105 m2. Prawie każde mieszkanie będzie miało dostęp do przestronnego balkonu, tarasu lub ogródka. Cena metra kwadratowego mieszkania w tym budynku kształtuje się w przedziale od 5500 do 6900 złotych.

Elewacja budynku została wykonana z tynku o kolorze białym i szarym, a także cegły klinkierowej o kolorze pomarańczowym. Wygląd zewnętrzny uzupełniają markizy, które zamontowano w wybranych mieszkaniach. Dzięki temu właściciele mieszkań w upalne dni będą mieli cień na swoich balkonach czy tarasach. Barierki na balkonach i tarasach wykonano częściowo z przyciemnianego szkła. Pod budynkiem zbudowano garaż podziemny z miejscami postojowymi, komórkami lokatorskimi, a także rowerownią/wózkownią.

Inwestor, który jest zarazem generalnym wykonawcą, rozpoczął prace budowlane w II kwartale 2019 roku. Konstrukcja budynku była gotowa w niecały rok. Kolejne miesiące upłynęły na pracach wykończeniowych. Te powoli dobiegają końca. Obecnie w budynku wykonywane są ostatnie szlify – uzupełniane są ubytki w fugach, wykonywane są ostatnie poprawki malowania.

Również na zewnątrz budowa jest na ostatniej prostej. Wykonawca montuje ostatnie szklane balustrady, zagospodarowuje teren przy budynku, a także realizuje połączenie dróg wewnętrznych z ulicą Nakielską. Te ostatnie wstrzymała wyjątkowo w tym roku ostra zima. Przez kilka tygodni nie można było realizować tych prac. W międzyczasie na budynku zamontowano oświetlenie. Po lewej stronie budynku zamontowano podświetlany napis „Nakielska 46”, nad bramą wjazdową znalazło się logo firmy PRES, a także logo inwestycji.

Budynek będzie gotowy za około miesiąc.

Zainteresował Cię ten artykuł?

Nie przegap kolejnych fotorelacji i informacji o bydgoskich inwestycjach. Zapisz się do newslettera (formularz obok) i bądź zawsze na bieżąco.

Codziennie o godzinie 18 otrzymasz powiadomienie o nowych wpisach.

guest
12 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marcin
Marcin
6 miesięcy temu

Budowa ścieżek na sąsiedniej działce od zachodu to też działanie Pres? Ta ślepa ściana od strony nakielskiej na granicy działki sugeruje, że miałaby być kontynuowana pierzeja. Czy wiadomo jakie są plany na działkę po stronie zachodniej?

Paweł
Paweł
6 miesięcy temu

Jak ścieżka będzie ogólnodostępna, to super. Od Nakielskiej do Kanału powstanie przejście. Wcześniej go nie było.

Tomek
Tomek
6 miesięcy temu

Po co zamontowano siatkę na białej części elewacji widoczną na zdjęciu nr 9?

Tomek
Tomek
6 miesięcy temu
Reply to  Tomek

Grupa Press chciala zeby budynek nawiązywał do okolicy i parku – siatka na elewancji jest ponieważ będą się na niej piąć się do góry zielone liście 🙂 na płotkach na parterze również.

Marek
Marek
5 miesięcy temu

Zastanawiam sie jak tam będzie rozwiązana kwestia wyjazdu z bloku. Chcąc jechać do Centrum trzeba będzie jechać w prawo? Później nawet nie ma jak nawrócić

Marek
Marek
5 miesięcy temu

Byłem w miniony weekend, nie ma przerywanej linii.

Marek
Marek
5 miesięcy temu

Faktycznie jest przerywana, ale nie na wysokości wyjazdu. W miejscu, które Pan wskazał nie ma wyjazdu bezpośrednio na ulicę. Wyjazd znajduje się bliżej przystanku autobusowego.
Może przemalują i zrobią na odpowiedniej wysokości.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x