[Park nad Kanałem] Ostatnia fotorelacja

[Park nad Kanałem] Ostatnia fotorelacja

Kilka tygodni temu zakończyła się budowa budynku wielorodzinnego Park nad Kanałem. Ostatni raz zajrzałem na teren przy ulicy Nakielskiej oraz do wnętrz nowego budynku.

Park nad Kanałem to najnowsza bydgoska inwestycja realizowana przez Grupę Deweloperską Pres. Firma od kilkunastu lat działa na rynku bydgoskim i toruńskim. W naszym mieście Grupa do tej pory budowała w rejonie ulicy Glinki. Park nad Kanałem to czwarte bydgoskie przedsięwzięcie.

Park nad Kanałem, jak sugeruje nazwa, powstał przy parku nad Kanałem Bydgoskim. Jednym z najbardziej urokliwych terenów zielonych w mieście. Szczególnie wiosną i jesienią spacery po okolicy są bardzo przyjemne. Równie blisko z budynku jest do przystanków komunikacji miejskiej i przychodni. Niewiele dalej do szkół i centrum handlowego.

Prace na budowie rozpoczęły się w II kwartale 2019 roku. Wznoszenie konstrukcji zajęło wykonawcy niecały rok, kolejne miesiące to prace wykończeniowe. Obecnie mieszkania są powoli wykańczane przez nowych właścicieli.

Projekt

Park nad Kanałem to 5-piętrowy budynek wielorodzinny, który powstał pomiędzy parkiem nad Starym Kanałem Bydgoskim, a ulicą Nakielską. W środku znalazło się miejsce dla 127 mieszkań i apartamentów o powierzchni od 29 do 105 m2. Prawie każde ma dostęp do balkonu, tarasu lub ogródka. Z zewnątrz budynek został wykończony cegłą klinkierową oraz białym i szarym tynkiem. Wygląd zewnętrzny uzupełniają markizy, które zamontowano w wybranych mieszkaniach. Dzięki temu właściciele mieszkań w upalne dni będą mieli cień na swoich balkonach czy tarasach. Barierki na balkonach i tarasach wykonano częściowo z przyciemnianego szkła.

Pod budynkiem powstał garaż podziemny z miejscami postojowymi i komórkami lokatorskimi. System wentylacji wykonano w nim taki, żeby do środka mogły wjeżdżać pojazdy z instalacją LPG. Wjazd do garażu znajduje się od ulicy Nakielskiej. Poszczególne piętra skomunikowano czteroma klatkami schodowymi, w każdej znalazła się też winda.

Inwestor zadbał również o tereny zielone. Od zachodu budynek graniczy z działką miejską, która została zagospodarowana przez Grupę Deweloperską Pres. Zasiano trawę, nasadzono ponad 1300 roślin. W tym bluszcz na jednej ze ścian budynku oraz na ogrodzeniach. Przez środek przebiega ścieżka, która będzie ogólnodostępnym łącznikiem parku nad Kanałem Bydgoskim z ulicą Nakielską. Wzdłuż ścieżki ustawiono ławki i kosze na śmieci.

Pod koniec czerwca inwestor informował, że w ofercie zostało 8 ze 127 mieszkań. W momencie publikacji status „wolny” ma już tylko 7 mieszkań o powierzchni od 35 do 92 m2. Z ofertą dewelopera możesz się zapoznać klikając w ten link.

Zainteresował Cię ten artykuł?

Nie przegap kolejnych fotorelacji i informacji o bydgoskich inwestycjach. Zapisz się do newslettera (formularz obok) i bądź zawsze na bieżąco.

Codziennie o godzinie 18 otrzymasz powiadomienie o nowych wpisach.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x